Vi inreder krogvärlden

Vår resa

Att möta Salt & Mortels grundare Michael Adamietz är som att springa rakt in i ett energifält. Han går snabbt, han pratar snabbt och när man lär känna honom förstår man att han också tänker snabbt. Michael är en person med en osedvanligt positiv inställning till livet och som inte förstår uttrycket ”det går inte”. Kanske är ”lösningsorienterad” det ord som allra mest har präglat hans liv, inte minst yrkesmässigt.

För drygt tjugo år sedan tog Michael Adamietz steget från anställd till företagare. Han kom från storkök och restaurangutrustning, en bransch som kändes som hemma och där ville han vara kvar. Under varumärket Salt & Mortel – ett namn som myntades av hans före detta svärmor – började han sälja glas, porslin och utensilier. Även om det var roliga år, kände han efter ett tag att han ville mer.
– Det var faktiskt mötet med en bowlinghallägare som blev avgörande för det som Salt & Mortel sedan skulle utvecklas till, säger Michael. Ägaren ville ha hjälp med att bygga restaurangen som hörde till bowlingen och han frågade om jag kunde hjälpa honom med inredningen. Jag tyckte det lät som ett spännande projekt.

Bowlingägaren blev nöjd, ryktet spred sig och under ett antal år gjorde Salt & Mortel ett 90-tal bowlingrestauranger runt om i Sverige. Affärsidén utvecklades allt eftersom olika kategorier av kunder kom in, och nu har Michael ett företag med ett tiotal anställda, restaurangprojekt runt om i Norden och en önskan om att fortsätta utveckla sitt bolag.
– Jag har alltid drivits av att göra det som är kul, och för mig är det att jobba nära uppdragen och att i slutändan ha en riktigt nöjd kund. Den tillfredsställelsen är oslagbar. Genom åren har bolaget utvecklats mycket tack vare våra kunder – ett fantastiskt roligt sätt att växa på. Det är också precis så vi vill fortsätta vår resa framåt, tillsammans med dem som anlitar oss.

Vi är duktiga på det vi gör. Inte bara för att vi kan branschen, utan för att vi också älskar vårt jobb.

Helhetsleverantör med detaljkunskap

Idag är Salt & Mortel en helhetsleverantör som kan ta sig an projekt ända från en krögares idé till fullbordad miljö. Tack vare ett stort nät av underleverantörer levereras allt från design-idé till monterade soffor. Vissa projekt är nybyggnationer där en stor del av uppdraget läggs på Salt & Mortel medan andra projekt kanske är mindre renoveringar med fokus på inredningsdelen. I organisationen finns ett tiotal personer. Michael är fortfarande ensam ägare och arbetar idag med försäljning och leverantörskontakter. Som kund är det främst Michael samt projektkoordinatorerna Annakarin och Caroline man kommer i kontakt med när bygget väl börjar rulla. De fyra montörerna Bartek, Janusz, Chris och Andrew åker land och rike runt för att tillsammans med arbetsledare Ove se till att all inredning kommer på plats. Hanna finns på kontoret för att ta hand om ekonomin.

Kontakt

Kul att du vill prata!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss så fort vi kan.
Toppen, vi hörs snart!

Vi kontaktar dig så fort vi kan.

Vi på Salt & Mortel
Michael Adamietz
VD/försäljning

070-960 89 03

michael@saltmortel.se

Patrik Karlsson
Projektledare

0708-880 55 95

patrik@saltmortel.se

Caroline Olsson
Projektkoordinator

0303-44 10 46

caroline@saltmortel.se

Hanna Pettersson
Ekonomiansvarig

0303-44 10 42

ekonomi@saltmortel.se