Totalentreprenad Ängelholms Bowling

Renoverad restaurangmiljö lockar nya bowlingspelare

När det var dags för pappa Peter att lämna över bowlinghallen till nästa generation ville han göra det med stil - då blev det en ny restaurang.

Uppdrag

För nio år sedan byggde Salt & Mortel restaurang åt Ängelholms Bowling och dess ägare Peter Andersson. Många bowlingklot har rullat sedan dess och de bowlingintresserade barnen har vuxit upp och är nu på väg in i familjeföretaget på allvar.

Det var det senare som fick Peter att än en gång kontakta Salt & Mortel under våren 2017. Inför barnens övertagande av företaget ville han ge dem de allra bästa förutsättningarna och det är svårt att tänka sig något bättre än en nyrenoverad restaurang.

Uppdraget blev att ta fram en helt ny inredningsidé för restaurangen, en del kringytor och toaletter, men även att ha samordningsansvaret för de olika hantverkarna. Målet med renoveringen var självklart att få gästerna att stanna kvar längre i restaurangen men också att locka nya målgrupper utifrån en tanke att om bowling kan dra gäster till restaurangen, så borde också restaurangen kunna dra gäster till bowlingen. Alltså en winwin-situation där man drar nytta av de båda verksamheterna på ett riktigt professionellt sätt.

 

 

Atmosfären är helt annorlunda, nu dröjer gästerna sig kvar mycket längre.

Kim Andersson, blivande ägare
Insats

Efter att Michael på Salt & Mortel gått igenom lokalen med Peter, hade han en bra bild över vad som behövde göras. Förutom ny inredning och nya ytskikt föreslog Michael en förändring av baren, där man gjorde två diskar till en och skapade en annan typ av flöde. Inredningsidén bestod bland annat av flera olika möbelgrupper som skapade en ny dynamik i restaurangen och en mer modern färgskala.

Några månader efter det att renoveringen är klar berättar Peters son Kim att de har upplevt en stor förändring.
- "Gästerna stannar längre, ofta 1-2 timmar mer än tidigare. Vi har också fått hit helt andra målgrupper, tjej- och killgäng som är 30+, som kommer tidigt på kvällen och stannar i flera timmar. Vi har även gäster som kommer hit och inte spelar bowling, utan som nu upplever det här som en av stans pubar."
- "En av anledningarna är helt klart möbleringen, med flera olika typer av sittmöbler i olika höjder. Det skapar en betydligt mer gemytlig känsla, det är verkligen så att hela atmosfären har förändrats."

Kim berättar också att Michaels förslag om att förändra baren blev en lyckoträff.

- "Nu ser vi gästerna direkt när de kommer, och det skapar ett mycket bättre välkomnande. Det är fantastiskt kul att se att både gamla och nya gäster trivs så bra i vår nya restaurang att de lägger mer tid här. Det var ju faktiskt vårt mål", säger Kim.

Vill du förverkliga en dröm?
Alla case