Detaljinredning O’Learys Halmstad

Kompletterade väletablerad sportbar med boulebana

Tillväxt handlar inte bara om att öppna fler krogar, utan även om att utveckla dem som finns. Det tog O’Learys i Halmstad fasta på.

Uppdrag

Peter Reinholdsson driver sedan många år O’Learys-restauranger i flera svenska städer, bland annat i Halmstad. O’Learys har genom åren varit en av Salt & Mortels mest frekventa kunder, med närmare ett 100-tal uppdrag - både nybyggnationer och renoveringar.

I ett uppdrag för O’Learys finns alltid tydliga direktiv om utseende, inredning och möblering, allt tack vare det starka koncept man har utvecklat och som kanske är O'Learys främsta kännetecken. Salt & Mortel har skaffat sig en stark kompetens kring vad O’Learys står för och det underlättar så klart i allt från att få fram rätt specialinredning till hur montörerna väljer att lösa det praktiska arbetet på plats.

I Halmstad har Salt & Mortel byggt om vid flera tillfällen, och den här gången var det ett litet men annorlunda uppdrag. Peter och platschefen Alex hade funderat över om man inte kunde göra om konferensytan till något som både var mer populärt och som drog in mer pengar. Alex hade spelat en del boule tidigare, och så var idén född - man skulle bygga en boulebana och på så sätt få in en aktivitet, och kanske en målgrupp till, i restaurangen.

Vi är sjukt stolta över den fina miljön runt boulebanan, det har blivit en favoritdel.

Alex Petersson, platschef
Insats

För att lösa uppgiften tog Salt & Mortel kontakt med Svenska Bouleförbundet där man fick en del tips och råd kring vad som krävs för en funktionsduglig bana. Det ska vara rätt storlek på gruset och det ska vara rätt djup, men man måste också få koll på hur man sköter banan när den väl är klar.
- Det tog ett tag innan vi fick ordning på banan, den ska ju vattnas och underhållas och det är lite att lära sig, säger Alex Petersson som är platschef. Men nu är det en riktigt mysig del av lokalen. Förutom pergolan med växter som Salt & Mortel byggde har vi inrett med mer kuddar och annan växtlighet, och nu upplevs den här delen som den bästa i hela lokalen.

Självklart hoppas man på att locka en ny målgrupp med sin boulebana, och O’Learys i Halmstad startar därför snart upp en bouleklubb.
- Vi vill att yngre gäster ska upptäcka boulen, så är det ju i de större städerna. Det är definitivt en aktivitet som har blivit populär de senaste åren, men det tar ju alltid tid innan det slår igenom överallt. Vi hoppas att våra gäster vill komma hit för att det finns flera olika saker att hitta på här.

Alex är också väldigt nöjd med att man bestämde sig för att satsa lite extra på miljön runt boulebanan.
- Vi är väldigt stolta över den delen av restaurangen där boulebanan är, det har verkligen blivit en mysig miljö. Vi har till och med haft gäster som velat sitta i den här delen och äta, för den känns fransk. Det var lite kul, säger Alex.

Vill du förverkliga en dröm?
Alla case