Snickeri och specialinredning Olssons Bazar

Tusen kvadrat oändlighet blev mysig restaurangmiljö

Bröderna Olsson i Karlstad gav sig i kast med sin största restaurang hittills, och byggde en allroundkrog med vardagsrumskänsla.

Uppdrag

Andreas och Mattias Olsson var redo att skapa sin fjärde restaurang i Värmland. De hade hittat en gigantisk lokal i form av en öppen yta utan minsta pelare. Coolt, kan man tänka, men utmaningen blev att få till en miljö där gästerna trivs även en kväll när det bara är 30 personer i lokalen. Bröderna Olsson hade också en stark önskan om att personalen skulle finnas ute hos gästen. Därför lagas mat inför öppen ridå och vinförvaringen har  inkorporerats i restaurangen. På så sätt kan serveringspersonalen sköta det mesta av sitt arbete inne i själva restaurangdelen.
Efter att Salt & Mortel hade byggt den O’Learys-restaurang som Bröderna Olsson driver var det givet att fortsätta samarbetet.
" -Vi kände direkt att allt stämde i vårt första möte med Michael Adamietz. Han var lösningsorienterad, hade mängder av erfarenhet att ösa ur och det var action direkt. Självklart ville vi ha med allt det in i Olssons Bazar", säger Andreas.
Salt & Mortel fick uppdraget att leverera snickerier och specialinredningar. Det innebar bland annat barlösningar och soffor, hyllsystem, tegelväggar och en uteservering. Men också lite extra roliga saker som metallutsmyckningar med kvarnhjul på väggarna, ett tredimensionellt konstverk gjort i kork i flera färger och en cool vedförvaring. Allt det där som ställer lite extra krav på att hitta rätt leverantörer för olika typer av tillverkning.

 

Salt & Mortel tog ett stort ansvar i hela processen.

Andreas Olsson, delägare
Insats

Bröderna Olsson tog in välrenommerade Stylt som arkitekter men ville ha med Michael Adamietz redan från början.
"I arbetet med arkitekter är det ofta svårt att som beställare veta var man ska sätta stopp. Michael visste att det inte krävdes detaljritningar för att leverera specialinredningen, och det gjorde att vi sparade både tid och pengar. Han tog ett stort ansvar för att vara en aktiv del i processen och blev som en tolk mellan oss och arkitekterna."
På Salt & Mortel använde man sig av en rad olika leverantörer för att få fram rätt material, form, tillverkning och pris för att passa kunden. För Olssons Bazar tillverkades mycket av specialinredningen i metall, och där gäller det att hitta en tillverkare som kan få fram just den stilen som kunden vill ha. Caroline som är projektkoordinator och älskar nya utmaningar kommer särskilt ihåg det annorlunda uppdraget att lägga beställningen för 3D-konstverket. Lite som att få vara konstnär från kontorsstolen, är hennes kommentar så här i efterhand.
Idag är Olssons Bazar en restaurang som rönt stor framgång. Hit lockas både lunch- och kvällsgäster, och krogens signum har blivit vedgrillat och sharing - något som uppskattas av väldigt många.
"För oss har kvalitet alltid varit det viktigaste, och det måste gälla hela vägen, från mat och service till själva restaurangmiljön. Många av våra gäster kommenterar inredningen när de stiger innanför dörren, och det är ju riktigt kul!", säger Andreas.

Vill du förverkliga en dröm?
Alla case